top of page
Ukraina_Bakgrunn.png

Nyheter i prosjektet

Små og store hendelser i prosjektet,
Noen nyheter og noe som kan brukes som tips til andre klubber.
(Nyeste nyheter øverst)

Julemarked 2023

9. desember holdt Lillesand Rotary sitt årlige julemarkedet. Iår kom hele 26 utstillere og publikum kunne få kjøpt alt fra ramsløkspesto til ullsokker. Overskuddet på 17 000,- har klubben valgt å gi til prosjektet.

Julemarked2023

Julemarkedet er blitt en tradisjon i Lillesand sentrum og selv med det dårlig været, var markedet godt besøkt. Ekstra god stemning skapte barnekorpset som plutselig dukket opp og spilte. For å få til markedet er det mange frivillige i sving fra morgen til kveld, og de to siste årene har vi fått god hjelp av våre nye ukrainske tilflyttere som synes det er gøy å kunne bidra.

Stående applaus

Vårt fellesprosjekt fikk oppmerksomhet under Rotary Action Summit i Manchester.
Prosjektleder Sissel Berit Hoell på talerstolen

Presentasjon Manchester

Norge gjorde seg godt bemerket på konferansen i Manchester. Her presenterer Sissel Berit Hoell Ukrainaprosjektet hvor Rotary i Norge fikk produsert mobile klinikker og vi bidro også med over 500 generatorer.

"Er det alvor nå?"

Dette var tema for et åpent møte om sikkerhet og beredskap initiert av Stjørdal Rotaryklubb og Stjørdal og omegn Forsvarsforening.

Temamøte Stjoerdal

Dette var tema for et åpent møte om sikkerhet og beredskap initiert av Stjørdal Rotaryklubb og Stjørdal og omegn Forsvarsforening. Bakgrunn for dette spørsmålet er krigen i Ukraina, klimaendringer og følgene av dette, samt tidvis knapphet på elektrisitet. I tillegg må vi forvente flere pandemier som vil kreve vesentlige ressurser fra flere aktører. Dett var hva godt over 60 frammøtte var kommet for å høre mer om. De 200 kronene som inngangen til møtet kostet, gikk uavkortet til Rotary`s prosjekt, «Hjelp Ukraina» og er øremerket innkjøp av mobile nødhjelpsklinikker. Målet er å plassere ut 60 slike klinikker i områdene Kherzon, Zaporizzyah, Dnipro, Luhansk, Donetsk, Mykolajiv og Kharkiv. Leger uten grenser bidra til driften av disse klinikkene. Hver klinikk koster ca. 430.000 kroner.

Hver av foredragsholderne mottok , som takk for innsatsen, et bevis på at Stjørdal Rotaryklubb betaler inn kr. 200,- pr. foredragsholder til poliovaksinering av barn i land hvor dette fortsatt er aktuelt.

Arrangørene retter stor takk til Nord Universitet ved Rikke Mo Veie for velvillig utlån av møtelokale og hyggelig velkomsthilsen helt i trå med kveldens tema.

Fra venstre Ole Myrbekk, Toralf Pedersen, Eli Arnstad, Tor Jakob Reitan

Ida Stuberg, Per Ivar Olsen og Jens Christian Junge

Gi en meningsfull gave!

I flere Rotaryklubber kan du nå få kjøpt gavekort på en eller flere andeler i en MEC.  En andel koster 400,- kroner. En flott bursdags- eller julegave til de som har alt. Kontakt din president og hør om de har ferdig gavekort skrevet ut eller gå inn her og hent gavekort selv. Pengene vippser eller setter du inn på konto som står på gavekortet nederst til høyre. Du bestemmer selv hvor mange andeler du vil kjøpe.

Kontaktperson ved spørsmål :  siv.m.emanuelsen@gmail.com

Gavekort

Hjelp til Ukraina
under Distriktskonferansen

29. September til 1. Oktober 2023

Vennskapsarmbånd Ukraine
Vennskapspin Ukraina Norge
DistrikteneNorge
Rotary Norge

Delegatene under årets distriktskonferanse i Rotary Distrikt 2275 får god informasjon om prosjekt Hjelp til Ukraina. Stand med salg av PINS og ARMBÅND, samt informasjonsmateriell, i myldreområdet.
 

Fellesstand i Tønsberg
RapportForside

Rotary hadde felles stand på Tønsberg Torv 17. Juni 2023

Lørdag den 17. juni hadde Tønsberg, Nøtterøy og Færder Rotary Klubb en felles stand på Tønsberg torv. Dette var en oppfølging fra «Rotary Days of Service» i 2022, hvor vi også hadde en felles stand. Det var veldig hyggelig, så vi ønsket å gjenta dette i år også.

 

Formålet med standen i år, er å samle inn penger til prosjektet «Hjelp til Ukraina», med en innsamling til mobile klinikker. Dette er en innsamling som er organisert av Distrikt 2290 i samarbeid med Lviv Rotary Klubb.

Stor konsert i Knarvik kyrkje

Onsdag 7. juni kl 19.30 inviterer Nordhordaland Rotaryklubb til solidaritetskonsert for Ukraina i Knarvik kyrkje. Det ble en fin, sterk og minnerik stund for alle de fremmøtte.
Totalt ble det samlet inn 75 000,- kroner.

Knarvik Kirke
Knarvik Kyrkje        (Bilde med tillatelse fra Knarvik Sokn)
Veldedighetsmiddag

Veldedighetsmiddag 2023 - Lillesand

25.mars holdt Lillesand Rotary klubben veldedighetsmiddag til inntekt for Ukraina. Hele 53 gjester møtte opp og de fikk en kveld de sent vil glemme med 3-retters middag, 2 minikonserter og lotteri. Totalt 50 000,- ble samlet inn.

Kontakt; siv.m.emanuelsen@gmail.com

bottom of page